Pulsdragare

Kontakta oss

Har du funderingar om våra produkter eller tjänster?

Pulsdragare har ett momentområde mellan 4 och 400 Nm, de finns i två versioner; med och utan luftavstängning då inställt moment är uppnått.

Det som skiljer en pulsdragare från en slående mutterdragare är att en oljefylld kammare överför kraften från slagverket i verktyget till förbandet som skall dras åt.

Detta gör att ljud och vibrationsnivån minskar drastiskt och noggrannheten ökar, dock utan att hastigheten från de slående mutterdragarna går förlorad.

Powertools mutterdragare och pulsmutterdragare finns som pistolverktyg, raka, eller i vinklade utföranden för att passa alla montagesituationer.

Pulsdragare

Ett axplock av våra pulsdragare (pulsmutterdragare/pulsmaskiner)

Pulsdragare3

Pulsmaskiner

Pulsmaskiner är rätt verktygskategori om du vill ha en hög åtdragningshastighet men även har krav på precision och ergonomi i din åtdragning.

En FL-4:a ger t.ex. max 24 Nm vid upp till 6700 varv per minut!

Detta är perfekt då man monterar t.ex. en lång M6 skruv.

Det som skiljer en pulsmaskin från en slående mutterdragare är att en oljefylld kammare överför kraften från slagverket i verktyget till förbandet som skall dras åt.

Detta gör att ljud och vibrationsnivån minskar drastiskt och noggrannheten ökar, dock utan att hastigheten från de slående mutterdragarna går förlorad. ett momentområde mellan 5 och 400 Nm.

Powertools mutterdragare och pulsmaskiner finns som pistolverktyg, raka, eller i vinklade utföranden för att passa alla montagesituationer. 

Pulsmaskinerna finns i två versioner; med och utan luftavstängning då inställt moment är uppnått. 

Behöver du högre moment eller verktyg som kräver mindre utrymme rekommenderar vi våra segdragande verktyg

Pulsmaskinerna är främst avsedda för stumma förband, har du packningar, eller åtdragning i mjuka material rekommenderar vi istället våra skruvdragare

För sprängskisser och reservdelslistor till våra pulsmutterdragare:

kontakta oss så skickar vi dig information.


ÄR DU INTRESSERAD AV DENNA PRODUKT ELLER HAR DU ANDRA FUNDERINGAR?

Produktblad