Skyddsombud tågunderhåll

Kontakta oss

Har du funderingar om våra produkter eller tjänster?

Arbetet med underhåll av tåg är ofta tungt, ibland riskfyllt och utförs många gånger under stor tidspress.

Som skyddsombud inom tågunderhåll så är det du som måste se till att dina arbetskamraters intressen i arbetsmiljöfrågor och t.ex. stoppa arbetsuppgifter som kan vara riskfyllda.

Begära besked av arbetsgivaren i olika arbetsmiljöfrågor, t.ex. att personalen har rätt slags verktyg, redskap, maskiner och utrustning för att kunna utföra varje moment i underhållsarbetet på bra, tryggt och effektiva sätt.

Tågunderhåll – ett tungt arbete och ett stort ansvar för skyddsombud

Som skyddsombud inom tågunderhåll så vet du självklart hur känslig vår infrastruktur och våra transporter är för förseningar, störningar och onödigt slitage.

Hur viktigt det är att tågen snabbt är tillbaka på spåren och rullar enligt tidtabellerna.

Samtidigt är de anställdas intressen såsom t.ex. ergonomi, säkerhet, stress och andra riskfaktorer när det gäller arbetsmiljöfrågor ditt ansvar.

Du har kanske inget eget ansvar för arbetsmiljön, men väl ett ansvar att kontrollera att arbetsgivaren upp fyller de krav som finns på ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Såsom t.ex. att passande verktyg och maskiner finns på plats och fungerar, att ergonomiska lösningar för att underlätta arbetssituationen finns eller inskaffas.

Behöver du hjälp och rådgivning kring ergonomiska lösningar och verktyg och maskiner som underlättar arbetet med underhåll av tåg?

Powertools underlättar underhåll av tåg

Om du arbetar som lagerchef så vet du hur slitsamt och stressfyllt underhåll av tåg kan vara.

Med tillgång till rätt slags verktyg, maskiner och utrustning kan ditt och dina medarbetares arbete underlättas och göras både säkrare, mer ergonomiskt och inte minst smidigare.

Powertools har ett stort utbud av verktyg, redskap, maskiner och övrig utrustning av högsta industriell standard som klarar också de allra tuffaste kraven vid underhållsarbeten på tåg.

I våra produktkategorier för tunga arbeten ingår bland annat tryckluftsverktyg, hydraulverktyg, gängarmar och momentverktyg.

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja ut rätt verktyg för rätt moment.

Eller använd vår guide, HITTA RÄTT POWERTOOLS för att finna rätt verktyg eller maskin för uppgiften.

Alternativt gå direkt till någon av följande sidor som hjälper dig att hitta rätt:

SKRUVDRAGARE

MUTTERDRAGARE

MOMENTVERKTYG

GÄNGMASKINER

GÄNGARMAR

SLIPMASKINER

SLÅENDE VERKTYG

Hydraulverktyg

Speciallösningar för underhåll av tåg

Om du har behov av verktyg, maskiner och utrustning som skulle underlätta ert arbete, men som inte finns att få tag i på marknaden, så tar vi fram en speciallösning som motsvarar era behov bättre.

Varmt välkommen att kontakta oss och diskutera vilka behov du och ditt team har för att kunna utföra tågunderhåll snabbt, effektivt och tryggt samt vilka lösningar ni behöver för att underlätta och effektivisera ditt arbete som skyddsombud.

Tillbaka till Tågunderhåll