Om Powertools

KONTAKTA OSS

Har du funderingar om våra produkter eller tjänster?

Om Powertools

Powertools ligger i Enköping, där verksamheten uppstod redan på 60-talet – då under namnet Bahco Kraftverktyg.
Sedan 11:e maj 2012 är Powertools ett helägt bolag av VD Robert Lund tillsammans med hustrun Maria.

Utförlig företagspresentation (Länk)


Powertools har fyra produktområden som vi kategoriserar våra verktyg i. De är:

  • Tryckluftsverktyg som är utmärkta vid behov av snabba, lätta och effektiva verktyg för t.ex. slipning, montering, skruvautomation, borrning, gängning, kapning eller motordrifter.
  • Hydraulverktyg som är oslagbara när du vill utveckla stor kraft i trånga utrymmen, t.ex. vid behov av lyftning, dragning, klippning, riktning, komprimering eller skruvspänning.
  • Gängarmar som är ett fantastiskt hjälpmedel på din verkstad när du behöver gänga, brotscha, grada eller dra fast skruvar. Fördelarna är många inom ergonomi, ekonomi och logistik. SL gängarmar är originalet och fortfarande bäst!
  • Segdragande verktyg – eller momentdragare är verktygen som gäller då du ska dra åt skruvar med högt moment och hög noggrannhet.
  • Här finns verktyg specialiserade för olika ändamål, t.ex. kontrolldragning, samtidig dragning av flera förband eller verktyg optimala för otillgängliga platser.
  • Verktygen finns både hydrauldrivna och tryckluftsdrivna, allt utifrån vilket behov du har.

Just ditt behov kan kanske lösas med verktyg ur flera av verktygskategorierna, eller så behövs en ny konstruktion för att lösa det optimalt.
Powertools applikationsingenjörer och tekniker brinner för att lösa nya problem och tar gärna en diskussion om specialverktyg.
Vi har även en hel del OEM-produkter, till exempel har vi levererat 50 000 tryckluftsmotorer till ESAB och många tusen våtslipmaskiner för skärpning av borrkronor till gruvmaskiner.
Tveka inte att höra av dig till oss om du vill diskutera problem i din produktion – vi kallar det utmaningar och lever för att göra dig som kund nöjd!

Diskussion om hur vi löser en kunds utmaningar för att förbättra arbetsmiljön med nya verktyg