Skyddsombud bussunderhåll

Kontakta oss

Har du funderingar om våra produkter eller tjänster?

Bussunderhåll – ett tungt arbete och ett stort ansvar för skyddsombud

Skyddsombud inom bussunderhåll har en speciell arbetsroll inom bussunderhåll där arbetet ofta är både tungt, riskfyllt och utförs många gånger under stor tidspress.

Som skyddsombud så är det du som ser till att dina arbetskamraters intressen inom arbetsmiljöfrågor upprätthålls.

Vilket kan vara att föreslå för arbetsgivaren i olika arbetsmiljöfrågor, t.ex. att personalen har rätt slags verktyg, redskap, maskiner och utrustning för att kunna utföra varje moment i underhållsarbetet på ett bra, tryggt och effektivt sätt.

Som skyddsombud inom bussunderhåll så vet du självklart hur känslig vår infrastruktur och våra olika former av kollektivtrafiktransporter är för förseningar, störningar och onödigt slitage.

Hur viktigt det är att bussarna snabbt är tillbaka ute på vägarna och rullar enligt tidtabellerna.

Samtidigt är de anställdas intressen såsom t.ex. ergonomi, säkerhet, stress och andra riskfaktorer när det gäller arbetsmiljöfrågor ditt ansvar.

Du har kanske inget eget ansvar för arbetsmiljön, men väl ett ansvar att kontrollera att arbetsgivaren uppfyller de krav som finns på ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Såsom t.ex. att rätt verktyg och maskiner finns på plats och fungerar, att ergonomiska lösningar för att underlätta arbetssituationen finns eller inskaffas.

Behöver du hjälp och rådgivning kring ergonomiska lösningar och verktyg och maskiner som underlättar arbetet med underhåll av bussar?

Powertools underlättar underhåll av bussar

Arbetet med underhåll av bussar är ofta slitsamt och stressfyllt men med tillgång till rätt slags verktyg, maskiner och utrustning så kan ditt och dina medarbetares arbete underlättas och göras både säkrare, mer ergonomiskt och inte minst smidigare.

Powertools har ett stort utbud av verktyg, redskap, maskiner och övrig utrustning av högsta industriell standard som klarar också de allra tuffaste kraven vid underhållsarbeten på bussar.

I våra produktkategorier för tunga arbeten ingår bland annat tryckluftsverktyghydraulverktyggängarmar och momentverktyg.

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja ut rätt verktyg för rätt moment.

Eller använd vår guide, HITTA RÄTT POWERTOOLS för att finna rätt verktyg eller maskin för uppgiften.

SKRUVDRAGARE

MUTTERDRAGARE

MOMENTVERKTYG

GÄNGMASKINER

GÄNGARMAR

SLIPMASKINER

SLÅENDE VERKTYG

Hydraulverktyg

Speciallösningar för underhåll av buss

Om du har behov av verktyg, maskiner och utrustning som skulle underlätta ert arbete, men som inte finns att få tag i på marknaden, så tar vi fram en speciallösning som motsvarar era behov bättre.

Varmt välkommen att kontakta oss och diskutera vilka behov du och ditt team har för att kunna utföra bussunderhåll snabbt, effektivt och tryggt samt vilka lösningar ni behöver för att underlätta och effektivisera ert arbete.

Tillbaka till Bussunderhåll