PRESSKLIPP FRÅN DI 24/11

Hydraulisk mutterdragare spar tid

Att säkerställa en effektiv drift och att minimera driftstoppen i gruvdriften är en självklar målsättning för alla gruvbolag. Att ha tillgång till rätt verktyg vid rätt tidpunkt är en viktig del av arbetet med att förhindra kostsamma driftstopp.

– Vi har lanserat CAP, en hydraulisk mutterdragare som kombinerar fördelarna från en traditionell tryckluftsdriven mutterdragare med en hydraulisk mutterdragares fördelar. Den kombinerar det bästa från två världar; den tryckluftsdrivna mutterdragarens snabbhet med de hydrauliska mutterdragarnas precision, säger Robert Lund, vd och ägare på Powertools.

En effektiv mutterdragare har många användningsområden i gruvindustrin, inte minst när det är dags att byta hjul på tunga gruvmaskiner. Med den här typen av mutterdragare slipper man efterdra med en momentnyckel, vilket spar tid exempelvis vid hjulbyten eller arbete med krosskonorna.

– För gruvbolag är det viktigt att ha så korta servicetider som möjligt, för att maskinerna ska kunna vara tillbaka ute i verksamheten direkt efter att reparationer och justeringar är gjorda.

Det här är helt klart en mutterdragare som bidrar till att korta servicestoppen rejält. Du når 7 % noggrannhet upp till 16 000 Nm och det riktigt snabbt dessutom, något som är helt unikt för CAP-verktygen, säger Robert Lund.