EINARSSONS RECYCLING SPARAR 150.000 KR PER VECKA PÅ UPPGRADERINGEN TILL POWERTOOLS SÄKRA BULTDRAGARE

Återbruk och hantering av avfall ligger helt rätt i tiden. För Einarssons recycling har detta varit en lukrativ verksamhet sedan 2012. Vi på Powertools är stolta över att vara en del i denna värdekedja liksom att bidra till ökad personalsäkerhet.

Vid hanteringen av ca 14 ton metallskrot per timme är förstås både säkerhet och ergonomi enormt viktigt och det krävs kraftfulla och säkra verktyg för att uppfylla de redan högt uppsatta kraven. Med hjälp av Powertools verktyg CAP K850 så görs en kontrolldragning av bultar som håller en rotor på 47 ton på plats. Om rotorn skulle lossna slår den sönder hela maskinen och allt runtomkring. Tillverkaren, Bonfiglioli i Italien, har därför ett krav på att bultarna måste kontrolleras varje vecka, vilket tidigare tog ca 4 timmar. Med Powertools CAP K850 sparar företaget 3 timmar per vecka på detta moment, vilket motsvarar en ekonomisk besparing på 150.000 VARJE vecka.

Tidigare har Einarssons recycling använt slagnyckel och förlängningsskaft, 4 meter upp i luften utomhus oavsett väder. Så förutom den ekonomiska besparingar, så har arbetet också blivit säkrare och mer ergonomiskt för personalen som hanterar dessa kraftfulla maskiner. Dessutom håller maskinerna längre med den här typen av förebyggande underhåll, vilket på sikt kan spara ännu mer pengar.