Momentverktyg som är lätt att bära

Andreas Bergman, ägare av – och verksam i – kranbyggnadsfirman ”AB Kranteknik i Häggeby” köpte tidigt en JTI 42 av Powertools.

”Problemet med de traditionella segdragande verktygen är att de är för stora och tunga när man skall bygga en kran”, säger Andreas och fortsätter:

”JTI från Powertools är faktiskt det första verktyget som har fungerat bra för mig, tidigare har jag använt ett flertal olika fabrikat, men alla har haft samma nackdelar. Pumparna är alldeles för tunga så att man måste använda kranen för att lyfta upp dem. Dessutom har de flesta verktygen varit för stora så att jag inte ens kommit åt att dra i de minsta kranarna.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andreas var tidigt ett bollplank då Powertools ingenjörer utvecklade JTI serien, för att få in applikationskunnandet i designprocessen. Vikten, storleken och smidigheten var hela tiden återkommande diskussionsämnen. Andreas har en lång och gedigen bergsklättrarerfarenhet, något som underlättar då han monterar kranar. ”Det blir mycket klättring när man bygger och river en kran – då vill man inte ha något tungt att släpa på”
”Jag kan absolut rekommendera JTI till andra kranbyggare och serviceföretag, att Powertools lyckas få till ett så robust och smidigt verktyg till en så låg kostnad är verkligen imponerande” avslutar Andreas glatt.