Kontakta oss

Har du funderingar om våra produkter eller tjänster?

Fiam: En ledstjärna för industriella verktyg och monteringssystem

På Powertools är vi stolta över våra partnerskap och kvaliteten på våra produkter. En av våra värderade leverantörer är Fiam, en ledare inom industriella luft- och elverktyg samt monteringssystem.

Över 70 års erfarenhet och innovation

Fiam har utvecklat sig till en internationell referenspunkt som kan tolka och omvandla marknadskrav till produkter – även skräddarsydda – med en standard för kvalitet, säkerhet och pålitlighet. Med över 70 års erfarenhet och ständig innovation skapar Fiam lösningar som fokuserar på den färdiga produktens kvalitet, ökad produktionshastighet och förbättrade arbetsförhållanden för operatörer.

Flexibilitet och professionalism

Fiam värdesätter flexibilitet och är stolta över att kunna erbjuda lösningar som föds ur att lyssna på varje kunds individuella behov. Fiams vision är att fortsätta ses som en utmärkt affärspartner inom industrivärlden, och deras dagliga uppdrag är att utveckla effektiva lösningar inom området för åtdragningssystem och automatisering av produktionsprocesser.

Hållbar utveckling

Fiam tror på hållbar utveckling som en tillväxtelement och arbetar dagligen för att:

  • Hantera processer noggrant för att erbjuda kvalitetsprodukter och tjänster med målet att uppnå högsta kundnöjdhet
  • Skydda miljön genom ett ständigt engagemang för förebyggande av föroreningar
  • Betrakta varje anställd som en tillgång att skydda, vilket innebär ett socialt ansvar gentemot både interna och externa intressenter

LCA – Livscykelanalys

Fiam har alltid utformat och tillverkat högkvalitativa produkter med hänsyn till deras miljöpåverkan. De utvärderar noggrant alla aspekter från ursprung till slutet av produktens livscykel och granskar alla processfaser.

För att uppnå en förbättring av lösningar och produktinnovation med minsta möjliga miljöpåverkan, följer Fiam dessa principer:

  • Pneumatiska lösningar, även utan smörjning: ingen oljespray i arbetsmiljön och därmed hälsosammare miljöer
  • Nya elektriska lösningar som följer europeiska säkerhetsdirektiv och tillämpar nya harmoniserade standarder
  • Reduktion av buller och vibrationer för att förbättra arbetsmiljön
  • Val av 100% återvinningsbara material för att minska miljöpåverkan
  • Miljövänlig förpackning, som kartong och polyetenfyllmedel, för transport av produkter: 100% separ erbart och återvinningsbart
  • Viktreduktion: användning av lätta material för våra lösningar resulterar i billigare och mindre förorenande transporter
  • Minskning av kundernas monteringstid för processer med besparingar av tryckluft och ström

Fiams certifieringar är ett kvalitetsbevis

Fiam har en lång historia av kvalitet och var det första italienska företaget inom sin sektor att uppnå ISO 9001-certifiering i oktober 1995. Företaget var även bland de första att uppnå ISO 14001-certifiering 1998, vilket bekräftar deras engagemang för miljön.

Fiams kvalitets- och miljöledningssystem är fortfarande aktiva och certifierade av SGS Italia Spa, som är ackrediterade av Accredia. Fiam har även certifierats enligt den nya UNI EN ISO 9001:2015 och UNI EN ISO 14001:2015.

Skruvdragare från Fiam: Kvalitet och effektivitet för Powertools

Vi på Powertools är stolta över att vara leverantörer av Fiams skruvdragare. Fiam erbjuder den bästa tekniken som fokuserar på den färdiga produktenseffektivitet, kvalitet och minskade underhållskostnader. Alla lösningar är utformade för att vara ergonomiska och miljövänliga.

För industriell montering erbjuder vi pneumatiska, elektriska och elektroniska skruvdragare från Fiam för att täcka ett brett utbud av behov. Vi erbjuder också lösningar för automatiska skruvdragare eller åtdragningssystem för användning på maskiner.

Ett partnerskap byggt på kvalitet och innovation

Valet av Fiam som samarbetspartner är en naturlig förlängning av våra värderingar och vår strävan att erbjuda de bästa produkterna och lösningarna till våra kunder. Tack vare Fiams gedigna erfarenhet, flexibilitet och engagemang för hållbar utveckling kan vi erbjuda skruvdragare och andra lösningar som möter våra kunders krav och förväntningar.

Med detta partnerskap säkerställer vi att våra kunder får tillgång till de mest effektiva och miljövänliga produkterna på marknaden. Detta gör det möjligt för dem att förbättra sin produktivitet och konkurrenskraft samtidigt som de bidrar till en mer hållbar framtid för oss alla.

SKRUVDRAGARE

MUTTERDRAGARE

MOMENTVERKTYG

GÄNGMASKINER

GÄNGARMAR

SLIPMASKINER

SLÅENDE VERKTYG

Hydraulverktyg