Bo Rappne har tillsammans med Powertools gjort Ulriksdals trädgårdscafé mer hållbart

På Ulriksdals Trädgårdscafé, som drivs av trädgårdsmästaren och TV-profilen Bo Rappne, kan den trädgårdsintresserade hitta en lugn vrå för en bit mat och ett glas vin mitt i växthuset. En bra dag serveras ca 500 luncher och då är det 20–30 restaurangbleck med fastbränd mat som ska diskas. Vi vet alla att det är tidsödande att stå och gnugga bort bränd mat för hand och i restaurangmiljön blir det lätt ett av de moment som kan vara skadlig för rygg och hud. Därför används diskmaskiner med plastgranulat, dvs. små plastpartiklar tillsätts för att få en skrubbande effekt. Dessa små partiklar är olösliga i vatten, åker via avloppen ut i våra sjöar och hav och blir ett miljöproblem. Då de äts av plankton påverkar de hela näringskedjan.

En specialanpassning av duschmunstycken togs fram tillsammans med Powertools applikationsingenjörer

Bo Rappne insåg tidigt att det här var ett problem och började leta efter alternativ till plastgranulat, som ändå kunde rengöra plåtarna snabbt och ergonomiskt för personalen. Han sökte på nätet för att se om en lösning fanns inom andra verksamheter och hittade Powertools kraftfulla slipmaskin, som med hjälp av lite specialanpassningar gör att arbetet i köket går snabbt, ergonomiskt och utan att smutsa ner hav och sjöar. Tryckluften som driver munstycket gör att man slipper ha el i kombination med vatten, vilket gör det till en säker lösning.

Powertools applikationsingenjörer och tekniker älskar den här typen av utmaningar och brinner för problemlösning tillsammans med sina kunder. Särskilt om vi dessutom kan vara med och utmana industriella lösningar för att bibehålla vårt ekosystem och göra industrin mer hållbar.