• sv

Pistolskruvdragare

Ring oss

Pistolskruvdragare

Pistolskruvdragare är för moment mellan 0,4 Nm och 24 Nm. Till skillnad från mutterdragare och pulsmaskiner är detta en skruvdragare med en segdragande åtdragningsmetod (icke -slående).  En pistolskruvdragare ger ändå en mycket snabb och effektiv monteringsprocess med ännu högre noggrannhet. Pistolverktygen finns i tre varianter; en med handtaget nedåt och inskjutet för bästa balans, en med handtaget nedåt och längst bak för bästa ergonomi (bör kombineras med ett balansblock), och en variant där handtaget sitter ovanför skruvhuvudet, vinklat för optimal ergonomi vid montering av förband nära över en horisontell yta.

Våra pistolskruvdragare finns med fyra olika handtagsutföranden, allt för att passa din applikation på bästa sätt; en med handtaget nedåt och inskjutet för bästa balans, en med handtaget nedåt och längst bak för bästa ergonomi för kraft (bör kombineras med ett balansblock), en med handtaget nedåt och längst bak för bästa ergonomi för precision och en variant där handtaget sitter ovanför skruvhuvudet, vinklat för optimal ergonomi vid montering av förband nära över en horisontell yta.

pistolskruvdragare

Pistolskruvdragarmodeller

pistolskruvdragare6

Pistolskruvdragarna finns med tre olika kopplingar mellan motor och chuck för att passa olika typer av förband:

Slirkoppling (rappande, slip clutch)

Slirkoppling (rappande, slip clutch), denna typ kopplar mekaniskt ifrån drivmotorn från chucken och verktyget börjar ”rappa”. Nu är det upp till operatören att släppa knappen. För lång ”rappning” ger ett stort slitage och försämrar noggrannheten hos verktyget. Denna koppling fungerar bra vid träapplikationer, vid skärande gängor och vid mjuka förband (mer än två varv från då skruven når underlaget till dess det inställda moment är uppnått).

Mekanisk moment frånslagskoppling (shut off)

Mekanisk moment frånslagskoppling (shut off), denna koppling stänger av luften till drivmotorn då inställt moment är uppnått. Kopplingstypen passar allra bäst vid hårda förband (max 30° från då skruven når underlaget till dess det inställda moment är uppnått), t.ex. då en maskinskruv skall monteras. Denna chuckkoppling är den som ger ditt verktyg den högsta precisionen, den lägsta ljudnivån och minst vibrationer till operatörens hand.

Direktdrift

Direktdrift, denna verktygstyp har en direkt koppling mellan chuck och drivmotor. Här ställs momentet in med lufttrycket och kan variera något om inte ditt tryckluftssystem har en konstant trycknivå.

Våra pistolskruvdragare kommer dels från Fiam, dels från Fuji och dels från Sumake.

Fiam ligger i Vicenza, hjärtat av norra Italiens kvalitetsindustriområde. Fiam har tillverkat luftverktyg i över 60 år och är en av de bästa i världen på tillverkning av kvalitetsverktyg. Extremt tillförlitliga och noggranna verktyg som tack vare innovativa momentreglerande chuckar med automatisk och omedelbar luft avstängning, garanterar mycket hög repeterbarhet för vridmomentet i både vid hårda och mjuka förband. En mycket hög kvalitetsnivå på verktygen tillåter en minskning av kvalitetskontrollerna i slutet av din monteringsprocess. Våra skruvdragare från Fiam kännetecknas av sina praktiska och ergonomiska grepp; idealiska för arbete med hög produktivitet och minimal ansträngning. Du kan även välja momentövervakning, skruvräkning och lagring av data från dina skruvdragare.

Vi har även pistolskruvdragare från Sumake, från Taiwan. Dessa skruvdragare är främst för dig som inte har behov av din skruvdragare 8-16 timmar om dagen utan använder den mindre ofta, kvaliteten är dock fortfarande hög och fullt tillräcklig för många av våra kunder. En finess med skruvdragarna från Sumake är att du enkelt ställer om momentet genom att vrida framstycket – kom bara ihåg att kalibrera din skruvdragare så du får rätt moment!

Fuji är ett Japanskt kvalitetsmärke som har skruvdragare av en slående typ, air shut off. Detta gör att skruvdragarna når ett högre moment än de andra pistolskruvdragarna i Powertools sortiment, och jobbar mycket snabbare – men till en något lägre precision. Det är samma verktyg som Fujis mutterdragare, men de är utrustade med en annan verktygschuck.

Som du ser har vi en uppsjö av pistolskruvdragare i flera utföranden för en mängd applikationer, behöver du en skruvdragare med en annan prestanda kan vi säkert ordna det med, kontakta oss för en diskussion.

Är du intresserad av denna produkt eller har du andra funderingar?

Produkter i denna kategori:

 

Pulspistoldragare FL, FLT

FPT och FLT pulspistoldragare stänger av sig vid uppnått moment, men jobbar…

Läs mer här >